Ben ik goed verzekerd?

Meer en meer krijg ik de vraag van mensen rondom mij en klanten, die door het bos de bomen niet meer zien staan. Ze hebben tal van verzekeringen en weten eigenlijk niet waarvoor deze allemaal dienen. Wat zit er in m’n reisverzekering, wat als ik tegen een paaltje rij met m’n auto en wat als er ingebroken wordt in m’n woning?

Veelal gaat we ervan uit dat alles goed verzekerd is, maar zeker zijn we nooit. Ik probeer daarom via deze weg verduidelijking te brengen in sommige populaire verzekeringen.

Een van de eerste topics is de fietsverzekering. Meer en meer wordt de fiets terug een populairder vervoermiddel; voor naar het werk of voor in de vrije tijd. Toen ik als tiener een fiets kocht was ik om en bij de €300 kwijt. Vandaag vind ik met moeite een nieuwe kinderfiets voor deze som. We spreken al snel over enkele honderden euro’s. Dus hoe bescherm ik me in geval van diefstal van m’n stalen ros? Loont het de moeite en welke keuzes heb ik?

Een van de komende dagen mag je een eerste kijk verwachten op de goede fietsverzekering.