Schengen Reisverzekering


Heeft uw bezoeker een Schengen visum nodig? Koop hier de verplichte Schengen reisverzekering. U kan boeken voor uzelf, familie, uw vrienden of zakenrelaties.

 • Premie vanaf € 1,80 per dag
 • Verzekering aanvaard door alle Schengen Consulaten

  Schengen reisverzekering - Schengen lidstaten

  Schengen lidstaten

 • Beveiligde transactie met of zonder kredietkaart
 • Geen prijsverschil gebaseerd op leeftijd of nationaliteit
 • Geen medisch onderzoek of leeftijdsbeperking
 • Verzekeringsattest onmiddellijk verstuurd per email
 • Mogelijkheid tot 360-dagen dekking
 • Geen dossier- en/of administratiekosten bij eventuele wijzigingen of annulaties van een reeds geboekte verzekering.
 • Beste service en bijstand 24u/24

Meer info over de Schengen reisverzekering vindt je op onze website Schengen Assistance of contacteer ons!

Wat is het Schengen visum? Dit visum is de machtiging die door een Schengenstaat aan u wordt toegekend om op het grondgebied van de lidstaten te transiteren of erop te verblijven, voor een totale duur van niet meer dan 3 maanden, op een periode van 6 maanden, te rekenen vanaf de datum van uw eerste binnenkomst op dit grondgebied.

Dit visum is ofwel eenvormig ( geldig voor het gehele Schengengrondgebied), ofwel territoriaal beperkt (geldig voor het grondgebied van een of meerdere Schengenstaten, maar niet voor het gehele Schengengrondgebied).

Het wordt, in de vorm van een sticker (visumvignet), door een consulaat of, uitzonderlijk, aan de grens, in uw reisdocument aangebracht.

De medische Schengen reisverzekering:  Als u een visum voor één of twee binnenkomsten aanvraagt, dient u aan te tonen dat u in het bezit bent van een toereikende en geldige medische reisverzekering ter dekking van eventuele uitgaven voor repatriëring om medische redenen, dringende medische zorg en/of spoedbehandeling in een ziekenhuis of wegens overlijden tijdens uw verblijf in het SCHENGENGEBIED.

Als u een visum voor meerdere binnenkomsten aanvraagt, dient u aan te tonen dat u in het bezit bent van een toereikende en geldige medische reisverzekering voor de duur van het eerste voorgenomen bezoek. Daarnaast ondertekent u een in het aanvraagformulier opgenomen verklaring waarmee u bevestigt dat het u bekend is dat u bij een volgend verblijf een medische reisverzekering dient te hebben afgesloten.

De verzekering moet geldig zijn op het hele grondgebied van SCHENGEN (of, als het visum territoriaal beperkt is, ten minste op het grondgebied van de betrokken lidstaten van SCHENGEN) en voor de gehele duur van de doorreis of het voorgenomen verblijf. De minimumdekking bedraagt € 30.000.